Skip to content
https://get.wise.se/hubfs/pexels-pixabay-276517%20(1).jpg

5 anledningar till att välja konsultrollen som marknadskonsult!

De senaste åren har vi sett en ökning av intresset för konsultroller inom marknadsföring. Många ansökningar kommer från personer som söker varierande uppdrag och utmaningar, och även från de som har valt att lämna en fast anställning i etablerade företag. Vad ligger bakom denna trend, och varför har konsultrollen inom marknadsföring blivit så attraktiv?
Blogg

För att svara på dessa frågor har vi samlat in insikter från våra egna marknadskonsulter. Här är vad de har att säga:

1. En expressbiljett in på arbetsmarknaden

Som marknadskonsult på KIMM bedöms din kompetens högre än ditt antal år i branschen. Vi matchar våra konsulter med företag där de har möjlighet att växa och samtidigt bidra med ny kunskap och energi som främjar företagets framsteg. För nykomlingar på arbetsmarknaden eller de som saknar traditionell erfarenhet erbjuder konsultrollen en snabb väg till en kvalificerad position inom ett etablerat företag.

2. Snabb kompetensutveckling:

Alla företag har olika arbetsprocesser och kompetensbehov. Som marknadskonsult får du kontinuerligt utmanas med nya uppdrag som kräver att du snabbt anpassar dig till olika arbetsmetoder. Resultatet? Du blir snabbt en expert inom olika system och arbetssätt och behärskar en mångfald av färdigheter som du kan använda i din karriär.

3. Trygg anställningsform:

Som konsult hos KIMM erbjuder vi dig förmånliga kollektivavtal som inkluderar tjänstepension, sjukförsäkring och tillgång till friskvårdsprogram. Dessutom tilldelas du en dedikerad Konsultchef som ser till din arbetsmiljö och anställningstrygghet. Du kommer ha regelbundna uppföljningsmöten med din Konsultchef för kontinuerligt stöd under din tid hos KIMM.

4. Utforska olika branscher:

Om du är osäker på vilken bransch eller typ av företag som passar dig bäst, ger konsultrollen dig möjlighet att testa olika branscher med olika egenskaper och fördelar. Detta ger dig inte bara mångsidig erfarenhet utan också ständiga nya utmaningar som kan inspirera dig.

5. Bygger en stark framtid:

Genom att ta på dig olika uppdrag som marknadskonsult kommer din CV snabbt att förbättras, och din profil blir ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden. Många marknadskonsulter blir dessutom erbjudna fasta anställningar hos de företag de har arbetat för, eftersom få kandidater kan mäta sig med den breda kompetens och erfarenhet som en konsult kan erbjuda.

När du går med i KIMM som konsult, öppnas dörren till vårt exklusiva konsultnätverk. Här samlas erfarna experter från en rad olika branscher, var och en med sina egna unika erfarenheter och kompetensnivåer. Detta är din chans att ansluta till en gemenskap där du kan bygga värdefulla relationer och fördjupa din kunskap. Du kommer att ha möjlighet att delta i spännande konsultevenemang och engagerande kunskapsdelning med dina branschkollegor. Detta ger dig möjligheten att kontinuerligt utveckla din kompetens och bygga starkare band i den dynamiska marknaden.

Vill du lära dig mer om att arbeta som marknadskonsult hos KIMM? Läs mer här!